Välkomstbrev

Välkommen till BRF Stjärnfallet 15                                                                                                                                                                                                                                          

Här kommer lite information som du kan ha nytta av så här i början.

Vår fastighetsförvaltare heter Loudden Bygg och Fastighetsservice AB. Du når dem bäst via mail: felanmalan@loudden.se. Om det är brådskande går det bra att ringa dem på tel: 08-54541550.

Kontakta styrelsen och tala om vad du vill att det ska stå på din namnskylt, såväl på dörren som på namnbrickan utanför entrén.

Porttelefonsystemet fungerar endast med fast telefon. Kod till porten finns också.

I hissen finns en förteckning över vem du ringer om t.ex. hissen eller något annat i fastigheten är trasigt eller inte fungerar. Sätt upp en lapp på det som är ur funktion och meddela att det är felanmält.

På entréplanet och i korridorerna på varje våningsplan få varken skor, barnvagnar, cyklar eller byggnadsmaterial ställas. Detta främsta av brandsäkerhetsskäl. Alla ansvarar för att inte dra in mer smuts i trapp, korridorer och hiss än nödvändigt.

Tvättstugan och grovsoprummet kräver speciell uppmärksamhet. I tvättstugan finns en lista där du bokar dina tvättpass. Man kan boka max två pass per dag. Anteckna dig alltid på listan även om du bara spontant går ner och tvättar när det är ledigt. Tvättstugan städar vi själva, så tänk på att lämna den som du själv vill finna den. Hela golvet ska torkas, maskinerna ska torkas av med våt trasa och ludd från torktumlaren ska tas bort. Tomma tvättmedelspaket tas med och kastas själv.

Grovsoprummet ligger i nedre källarplanet. Här kan du slänga mindre möbler (Ej skrymmande saker som soffor, sängar och större bokhyllor) och andra artiklar du behöver bli av med. Man får inte slänga glas, porslin och saker som ska till miljöstationer (elartiklar, målarfärg etc.) Föreningen tömmer grovsoprummet en gång om året och därför måste reglerna följas. Kartonger ska alltid plattas ihop för att vi ska få plats med så mycket som möjligt. Tidningar, glas, pappersförpackningar, plast mm lämnas på återvinningsstationen i korsningen Drottninggatan/Kungstensgatan.

Om du använder cykel ofta använder du det nedre garaget för att ställa in den. Det finns också ett cykelrum i övre källaren.

Som nyinflyttad vill man ofta sätta sin prägel på sin bostad och kanske renovera eller bygga om. Det är viktigt att du först kontaktar styrelsen och söker tillstånd för detta. Styrelsen kan upplysa om vilka åtgärder som är tillåtna att göra.

På denna sida finns föreningens stadgar, vilka som sitter i styrelsen och annan information som du kan ha nytta av. I våra stadgar finner du vad som är föreningens ansvar och vad du själv som medlem i föreningen ansvarar för.

Du är alltid välkommen till oss i styrelsen med frågor.

Återigen välkommen till föreningen!

 

Styrelsen